Lezárult az Olvass velem akció!

A novemberben meghirdetett Olvass velem!- könyvélmény programhoz több Vas megyei könyvtár csatlakozott. A kezdeményezés gyermek, ifjúsági és szépirodalmi könyvek gyűjtésével indult, majd az adományozással egybekötött felolvasó délelöttel zárult december 20-án. A felajánlásoknak köszönhetően 2 hét alatt megközelítőleg 1800 könyv gyűlt össze, amelyet hátrányos helyzetű gyermekeknek és családoknak ajánlottunk fel.

A karácsonyi adományozáson túl, az olvasás népszerűsítése volt a célja az Önkéntes Centrum idei utolsó akciójának, amelyet a megyei könyvtárakkal közösen szerveztünk. A november végén meghirdetett könyvgyűjtés során mindössze 2 hét alatt közel 1800 könyv gyűlt össze a Vas megyében élők adományainak köszönhetően.

A könyvgyűjtést követően a program önkéntes felolvasással és az adományok ünnepélyes átadásával zárult december 20-án. A könyvtárak szervező munkájának és a megye lelkes önkénteseinek köszönhetően öt helyszínen közel hetvenen olvastak fel a számukra sokat jelentő könyvekből. Szombathelyi iskolák diákjai, neves közéleti személyiségek, politikusok, újságírók és lelkes önkéntesek vállalták, hogy néhány percben mesélnek az egybegyűlteknek. A karácsonyi készülődés közben a meghitt helyszíneken kellemes feltöltődést jelentett a felolvasó délelőtt, amelynek zárásaként a könyvtárak dolgozói átnyújtották a karitatív szervezetek képviselőinek az összegyűlt könyveket. 

Az adakozás nem mindig pénz kérdése, ezt a mostani akció is bizonyítja.  Reméljük, hogy azok a gyerekek, akikhez elérkeznek a könyvek, örülnek a megyében élők közös karácsonyi ajándékának.

Mindenkinek köszönjük a felajánlott könyveket, az önkéntes felolvasóknak pedig, hogy áldoztak szabadidejükből és kellemes délelőttöt szereztek a hallgatóságnak.

A fényképek a Képgaléria menü pont alatt megtekinthetők.